3-ти март в Сърбия, на 250 км от София

Уикенд в източна Сърбия, Болевац – 22.09
Маршрут: Мистериозната планина Ртан – римският град Феликс Ромулиана – гр. Зайчар – гр. Ниш
3 дни / 2 нощувки

цена от: 155 лв.
Намери цена и резервирай
Дата на отпътуване
Брой възрастни
Брой деца
Уикенд в източна Сърбия – празници 2017г.

ДАТИ
Срок за записване
22.09-24.09 07.09.2017

ПРОГРАМА

ДЕН–1 София – Ртан

В 08.00 ч. отпътуване от гр. София (площад „Александър Невски” от страната на ул. Оборище) за Сърбия с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Ртан (250км). Пристигане около обяд и настаняване в ETNO CENTAR BALASEVIC – 3*, разположен в подножието на Ртан (Rtanj), наричана мистериозната планина на източна Сърбия. Още от пръв поглед върха на планината привлича с формата си на пирамида, а който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това място. Планината е част от Южните Карпати, не е голяма и най-високият пирамидален връх е 1560 м. Дали той е дело на природата, е най-често задаваният въпрос, който между реалността и мистерията още чака приемлив отговор. За мнозина идеалната геометрична форма на пирамида няма как да бъде образувана по естествен път под влиянието на природни сили. При това с озадачаващи пропорции - северният ръб е дълъг 3км, югоизточният е наполовина по-малък - 1,5км, югозападният на свой ред също е наполовина по-малък от втория-750м. Съотношението между тях е 4 към 2 към 1, а точно такова е съотношението и между надморската височина от основата на всяко рамо до надморската височина на върха - най-дългото рамо тръгва от надморска височина 1000м, второто-от 500м, а най-късото-от 250м. През годините назад са правени различни изследвания, които категорично доказват, че планината излъчва електромагнитни вълни 28 kHz. В същото време на върха са измерени звукови вълни с ниска честота от 22 Hz, като звукът може да се чуе от човешкото ухо и наподобява дишане. Какъв е източникът на електромагнитни и звукови вълни и къде се намира той, са въпроси без отговори. Докато те не бъдат намерени, остават спекулациите, най-популярните от които са, че в недрата на планината има древна пирамида или извънземен кораб. Допълнителна доза мистика внася и фактът, че около върха на Ртан почти винаги има облак, който в слънчеви дни прилича на ореол.
Силата на това място е открита още преди столетия, когато в района са били построени девет манастира, от които до днес са запазени три.
Мистерията на върха и сега привлича хиляди планинари и всяка година се правят масови изкачвания-едно през лятото и второ през зимата.
Свободно време за отдих. Безплатно ползване на закрит отопляем басейн и солена стая.
Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) – вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE. Нощувка.

ДЕН–2 Феликс Ромулиана – гр. Зайчар

Закуска. Свободно време. Следобед - полудневна екскурзия (включена в цената) с посещение на късноантичния археологически комплекс Гъмзиград – на около 11км от гр. Зайчар. Дворецът там – Феликс Ромулиана е построен от римският император Галерий в края на III, началото на IV век и носи името на майката на императора - Ромула. Селището се простира на 6,5 хектара с отбранителна система от 12 кули и руини от по-стара система с 4 кули. Разкопките започват през 1953г. и разкриват няколко палата и храмове. През последните години в комплекса се извършват значинелни реставрационни работи и мястото добива все по-голяма известност. През 2007г. дворецът е вписан в листата на световното историческо наследство на ЮНЕСКО.
Посещение и свободно време в центъра на гр. Зайчар с възможност за разходка и вечеря. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

ДЕН–3 Ниш

Закуска. Отпътуване за България в 09.00ч. Свободно време в гр. Ниш. Пристигане в София вечерта.

Настаняване Пакетни цени
На човек (1 възрастен) в двойна и тройна стая 155лв
1 дете 0-5,99 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни 60лв
1 дете 6-11,99 г. на допълнително легло в стая с 2 възрастни 125лв
Единична стая 215лв

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 • транспорт с лицензиран, комфортен автобус, всички пътни такси
 • безплатно ползване на отопляем закрит басейн и солена стая
 • полудневна екскурзия с посещение на археологическия комплекс Феликс Ромулиана и гр. Зайчар
 • посещение и свободно време в гр. Ниш
 • медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 • водач от фирмата по време на цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 • доплащане за вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE – 35лв (заявява се при записване и се осъществява при минимум 30 желаещи)
 • ползване на сауна, парна баня и джакузи в хотела

ДРУГИ:

 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 • Всички деца ползват седалка в автобуса.
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв
 • Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
 • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 • Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
 • Заплащане в брой или по банков път:
 • авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
 • доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.
 • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 • „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 • „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 • Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Валутeн курс: 1 лев~58 сръбски динара.
ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари
Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 17 100 1315 0000592950/17.02.2017 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2017 г. до 10.04.2018 г. с лимит на отгворност 250 000 лв.

НАСТАНЯВАНЕ - ХОТЕЛИ:
ETNO CENTAR BALASEVIC
Ртан, Болевац, Сърбия
цена от: 155 лв.
» повече
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ:
празнични оферти |