Гергьовден

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ
Маршрут: ТЕРМЕ ЧАТЕШ - ЗАЛЦБУРГ - замъкът „НОЙШВАНЩАЙН” - МЮНХЕН - дворецът „ЛИНДЕРХОФ” - дворецът „ХЕРЕНХИМЗЕЕ” - ЛЮБЛЯНА
6 дни / 4 нощувки

цена от: 495 лв.
Намери цена и резервирай
Дата на отпътуване
Брой възрастни
Брой деца
БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

автобусна екскурзия - 6 дни / 4 нощувки – нощeн преход на отиване

програмата е потвърдена !

възможност за тръгване от гр. Пловдив без доплащане

ПРОГРАМА

Ден 1 - 03.05.17(сряда) Пловдив - София - Словения

В 20.00 ч. отпътуване от гр. Пловдив и в 22.00 ч. от гр. София за Словения с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Белград-Загреб-Терме Чатеш (930 км). Нощен преход.

Ден 2 - 04.05.17(четвъртък) SPA ден в Терме Чатеш (Словения)

Пристигане около обяд и настаняване във вилното селище 3* на комплекса - в семейни вили/къщи на 2 етажа. Цената е валидна за настаняване на минимум 4 човека в семейни вили/къщи на 2 етажа (на първи етаж-всекидневна и кухня, на втория етаж - 1 двойна и 1 тройна стаи). Възможно е настаняване на 2 или 3 човека в семейна къща/вила срещу доплащане–моля, вижте по-долу. Свободно време – ще имате на разположение няколко часа (до 21.00 ч) да ползвате закритата „зимна/лятна термална ривиера” на комплекса (един безплатен вход за неограничено време) – топла минерална вода, множество басейни, джакузита, водни пързалки, пещери, механични вълни и.... Нощувка.

Ден 3 - 05.05.17(петък) Залцбург (Австрия)

Закуска. В 08.00ч. Отпътуване за Залцбург(380 км). Пристигане около обяд. Разглеждане на забележителностите на града (около 1 ч.): градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац”, “Моцартплац”. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург, който е най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Свободно време. Отпътуване и настаняване в хотел 2*/3* в района на световноизвестния ски курорт Гармиш Партенкирхен (170 км). Нощувка

Ден 4 - 06.05.17(събота) Замъкът „Нойшванщайн” - Мюнхен

Закуска. Отпътуване за света на баварските замъци на "приказния крал" Лудвиг II. Посещение и разглеждане на замъка на рицарите – „Нойшванщайн„ (50 км), наричан „гордостта на Бавария”, всепризнат образец за съвършенство сред германските кралски замъци – последната фантазия на ексцентричния владетел. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 EUR или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо.
Отпътуване за Мюнхен (90 км) и пешеходна разходка в центъра на баварската столица (около 1 ч.): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; църквата "Св. Петър"; Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера.
Свободно време. Вечерта връщане в хотела в района на Гармиш Партенкирхен (80 км). Нощувка

Ден 5 - 07.05.17(неделя) Дворецът „Линдерхоф” - Дворецът „Херенхимзее” - Любляна

Закуска. В 08.00 ч. посещение и разглеждане на двореца „Линдерхоф” (20 км), любимо място за усамотение на Людвик II, шедьовър в стил барок и рококо, единственият, завършен от него приживе. Разходка в градините на двореца и до "Пещерата на Венера".
Отпътуване Приен (130 км) – малък пристанищен град, разположен на брега на най-голямото езеро в Бавария и трето в Германия, от където групата се качва на корабче за посещение на двореца „Херенхимзее”, наричан „баварското копие на Версай” на Лудвиг II.
Отпътуване за Любляна, Словения (330 км). Настаняване в хотел 2*/3* в Любляна/района на Любляна вечерта. Нощувка

Ден 6 - 08.05.17(понеделник) Любляна - София - Пловдив

Закуска. Отпътуване за България в 08.00 ч. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта – след полунощ.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ: 495 лв. – нови цени, валидни до изчерпване на свободните места-

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 Транспорт с лицензиран, комфортен автобус, всички трансфери по програмата, всички пътни и магистрални такси;
 1 нощувка със закуска във вилното селище на TERME CATEZ – 3* (Словения) с безплатен вход за „зимната/лятна Термална Ривиера”
 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Гармиш Партенкирхен (Германия)
 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Любляна/района на Любляна (Словения)
 екскурзионна програма в Залцбург и Мюнхен
 посещение на двореца "Линдерхоф" и замъка "Нойшванщайн" (входните такси се заплащат допълнително)
 посещение на двореца "Херенхимзее" (билетът за корабче и входната такса за двореца се заплащат допълнително)
 медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 водач от фирмата по време на цялото пътуване;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 разходи от личен характер,входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 входна такса за замъка "Нойшванщайн" (12,90 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно) - заявява се предварително при записване и се плащат на място
 входна такса за двореца "Линдерхоф" (8,5 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно) - заявява се предварително при записване и се плащат на място
 входна такса за двореца "Херенкимзее" (8 EUR, за деца и ученици до 18 г - безплатно) - заявява се предварително при записване и се плащат на място
 двупосочен билет за корабче при посещението на двореца "Херенкимзее" (7,20 EUR) - заявява се предварително при записване и се плащат на място
 къщата на Моцарт в Залцбург – 10 ЕВРО за възрастен (3,50 ЕВРО за деца до 14 г). Цена за група над 10 души – 8,50 ЕВРО)
 крепостта Хоензалцбург в Залцбург – 11 ЕВРО за възрастен, 6,30 ЕВРО за деца до 14 г. (цената включва: изкачване и спускане с лифт, посещение на крепостните дворове и кули, Държавните стаи, Крепостния музей, музея Райнер, Кукления музей)
 Доплащане за настаняване по 3 човека във вила/апартамент в Терме Чатеш – 25 лв. на човек
 Доплащане за настаняване по 2 човека във вила/апартамент в Терме Чатеш – 50 лв. на човек

Важно:
  • цените на входните такси са с информативен характер и туроператора не носи отговорност ако те са различни в деня на посещение на туристичестия обект
  • за посещението на замъците се прави предварителна фиксирана резервация и ако някой от туристите НЕ ЖЕЛАЕ до посети някой от замъците, любезно молим да ни информира предварително при записване

ДРУГИ:

 Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 Всички деца ползват седалка в автобуса.
 Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 190 лв
 Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
 Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
o Заплащане в брой или по банков път: авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване, доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.
 В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до държавите по програма поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 17 100 1315 0000592950/17.02.2017 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2017 г. до 10.04.2018 г. с лимит на отгворност 250 000 лв.