Автобусни екскурзии

БУДАПЕЩА и ВИЕНА
4 дни / 3 нощувки

цена от: 345 лв.
УНГАРИЯ - АВСТРИЯ/ БУДАПЕЩА и ВИЕНА

19.10 - 22.10.2017

автобусна екскурзия без нощни преходи

ПОТВЪРДЕНА!

ПРОГРАМА

Ден 1 19.10.2017(четвъртък) БУДАПЕЩА

В 04.30 ч. отпътуване от София (пл. „Александър Невски”). Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в Будапеща (760 км.) и туристическа програма в столицата на Унгария (включена в цената) - с местен лицензиран екскурзовод на български език с автобус и пеша. Разглеждат се (отвън) Рибарските кули, Мостовете на р. Дунав, Остров на Маргарита, църквата Матиаш, стария град, Катедралата, хълма Гелерт с цитаделата, Площада на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария, Замъка Вайдахуняд, Парламента - най-внушителната административна сграда в Унгария, сградата на Операта в Будапеща, базиликата „Св. Ищван”, хълма на розите с резиденцията на Мария Терезия, Будайската крепост и...
Настаняване в хотел. Свободно време. По желание - едночасов вечерен круиз по река Дунав, под звуците на виенски валс, с чаша шампанско и парче торта на борда на туристически кораб (срещу допълнително заплащане – 15 ЕВРО на човек).
Връщане в хотела. Нощувка

Ден 2 20.10.2017(петък) ВИЕНА

Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за Австрия. Пристигане във Виена (240 км). и туристическа програма в столицата на Австрия (включена в цената), около 3-4 часа - с автобус и пеша с местен лицензиран екскурзовод на български език. Разглеждат се (отвън) двореца на Евгени Савойски "Белведере", където днес се помещава Националната Художествена Галерия на Австрия, паметника на руския войн, забележителностите на Рингщрасе – невероятната сграда на Парламента със статуята на Атина Палада, Бургтеатър, великолепната сграда на Кметството, Виенският университет, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света, Виенската държавна опера, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Пратера с Виенското колело, Уно сити със сградите на ООН, къщата на Хундертвасер, сградата на Музикферайн. Пешеходна обиколка в старата част на Виена: Площад Мария Терезия, зимната резиденция на Хабсбургската династия "Хофбург", площад "Грабен" с колоната на Чумата, "дантелената" катедрала Щефансдом(Свети Стефан) - един от символите на Виена и...
Свободно време. Трансфер до хотела – периферно разположен. Нощувка.

Ден 3 21.10.2017(събота) ВИЕНА

Закуска. Свободно време или по желание – допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) посещение на двореца Шонбрун - лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език - десетки зали, балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. Свободно време за разглеждане на градините на дворцовия комплекс (цена на екскурзията с включен входен билет 20 ЕВРО).
Свободно време в центъра на Виена. Ще имате възможност да се насладите на уникалната атмосфера на австрийската столица – самостоятелно да разгледате музеи по избор или пък да посетите клесическа виенска сладкарница. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 - 22.10.2017 (неделя) ВИЕНА - СОФИЯ

Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта (1000 км.).

Настаняване ВВ (нощувка със закуска) ПАКЕТНИ ЦЕНИ
На човек в двойна или тройна стая 345 лв
Единична стая 445 лв

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 Транспорт с лицензиран, комфортен автобус; всички трансфери по програмата, пътни и магистрални такси;
 3 нощувки със закуски в хотели 2*/3* - периферно разположени
 1 нощувка в Будапeща (Унгария)
 2 нощувки във Виена (Австрия)
 Туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи на български език в Будапеща и Виена;
 Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 Водач от фирмата по време на цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Разходи от личен характер
 Едночасов вечерен круиз по Дунав в Будапеща (с чаша шампанско и парче торта): 15 ЕВРО на човек (при минимум 30 желаещи). Заявява се при записване!
 Посещение на двореца Шонбрун във Виена с екскурзовод – 20 ЕВРО на човек с включен входен билет за двореца. Заявява се при записване!
 Входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

ДРУГИ:

 Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 Всички деца ползват седалка в автобуса.
 Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв
 Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
 Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи!
 Заплащане в брой или по банков път: авансово плащане 50% от пакетната цена при записване, доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.
 В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия, Черна гора, Албания и Македония поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 17 100 1315 0000592950/17.02.2017 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2017 г. до 10.04.2018 г. с лимит на отговорност 250 000 лв.