Коледа

Предколедна екскурзия до ВИЕНА
4 дни / 2 нощувки

цена от: 305 лв.
Предколедна екскурзия до ВИЕНА c посещение на предколедни базари и търговски центрове!!!

14.12 - 17.12.2017

Ден 1 - 14.12.2017(четвъртък) СОФИЯ - ВИЕНА

Отпътуване от Димитровград в 16.00 ч. (от паркинга на АПК), от Пловдив в 17.30 ч. (от ОМВ хотел Сан Петербург), от София в 20.00 ч. от автогара Сердика/Трафик маркет по маршрут Сърбия – Унгария - Австрия.

Ден 2 - 15.10.2017(петък) ВИЕНА - ШОПИНГ

Пристигане във Виена около обяд, столица и главен град на Австрия с многовековна история, град на музиката и изкуството, на империалния разкош и високия жизнен стандарт. Време за шопинг до вечерта - посещение на някой от най-големите търговски центрове в Европа с безброй специални оферти преди Коледа. Около 20.00 ч. – 21.00 ч. отпътуване за хотела.
Нощувка в избрания хотел: 3* във Виена или 2* в региона на Виена.

Ден 3 - 16.10.2017(събота) ВИЕНА – КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Закуска. Отпътуване за центъра на Виена и посещение на двореца Белведере (отвън) и паркът - образец на бароковото изкуство. Днес в Белведере се помещава Националната Художествена Галерия на Австрия, тук се намира и „Целувката" от златния период на Густав Климт, най-скъпо продаваният автор в света.
По желание (срещу допълнително заплащане и предварителна резервациа при записване) - посещение на двореца Шонбрун - лятна резиденция на Хабсбургите и една от най-популярните туристически забележителности на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език - десетки зали, балната зала, покоите на Императрица Мария Терезия и Франц Йозеф. Свободно време за разглеждане на градините на дворцовия комплекс (цена на екскурзията с включен входен билет 25 ЕВРО. След разглеждането на двореца е необходимо ползване на градски транспорт до центъра - 2,20 ЕВРО за билет за метро).
Свободно време в центъра на Виена – ще имате възможност да се разходите по пешеходната зона и самостоятелно да разгледате: площад Мария Терезия, сградите-близнаци на Музея на История на Изкуството и Природонаучния музей, зимната резиденция на Хабсбургската династия "Хофбург" с Хелденплац /площада на Героите/, музея на Сиси, най-скъпата улица на Виена - Кертнерщрасе, Грабен с колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан" - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града.
Посещение на най-големия Коледен базар пред великолепната сграда на Виенското Кметство / Rathaus Christkindlmarkt. Пред Rathaus Vienna оркестри изпълняват класическа музика, от клоните на дърветата намигат стотици пламтящи червени сърца, хор от ангелчета изпълнява "Тиха нощ, свята нощ", а огромен венец с горящи свещи отбелязва дните на очакване на светлия празник. Преди Коледа целият град ухае на канела и джинджифилови сладки и въпреки традиционно минусовите температури, виенчани и туристи се сгряват с Gluhwein /Греяно вино с канела/ и пунш под светлините на Коледните градчета. Една от чаровните традиции са шарените порцеланови чаши за пунш, които можем да си отнесем за спомен у дома - запазена марка на всеки Виенски базар
В 22.00 ч. – вечерна обиколка с автобус по Ринг Щрасе - Виенската Опера, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил и десетки други световноизвестни забележителности.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 - 17.10.2017(неделя) ВИЕНА - СОФИЯ
Закуска. В 08.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София, Пловдив и Димитровград късно вечерта – след полунощ.

Настаняване ВВ (нощувка със закуска) ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Хотел:
2* в региона на Виена
3* във Виена
На човек в двойна или тройна стая 305 лв. 325 лв.
Единична стая 380 лв. 405 лв.

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 Транспорт с лицензиран, комфортен автобус, пътни и магистрални такси;
 2 нощувки със закуски в избрания хотел - 2* в региона на Виена или 3* периферно разположен във Виена
 Посещение на търговски център
 Посещение на Коледни базари в центъра на Виена
 Панорамна вечерна обиколка с автобус по Ринг щрасе
 Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 Водач от фирмата по време на цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Разходи от личен характер
 Посещение на двореца Шонбрун във Виена с екскурзовод – 25 ЕВРО на човек с включен входен билет за двореца. Заявява се при записване!
 Входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

ДРУГИ:

 Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 Всички деца ползват седалка в автобуса.
 Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв
 Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
 Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи!
 Заплащане в брой или по банков път: авансово плащане 50% от пакетната цена при записване, доплащане до 14 дни преди датата на отпътуване.
 В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия, Унгария и Австрия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 17 100 1315 0000592950/17.02.2017 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2017 г. до 10.04.2018 г. с лимит на отговорност 250 000 лв.