Лято 2017

Минипочивка в ДУРЪС, Албания. Дати 02.09 и 20.09
Маршрут: Охрид - Дуръс - Тирана - Круя - Берат - Скопие
5 дни / 4 нощувки

цена от: 345 лв.
Минипочивка в ДУРЪС (Албания): Охрид - Дуръс - Тирана - Круя - Берат - Скопие

автобусна програма 5 дни / 4 нощувки, без нощни преходи

02.09-06.09.2017-ПОТВЪРДЕНА!
20.09-24.09.2017

ПРОГРАМА

ДЕН І БЪЛГАРИЯ – ОХРИД (Македония)

Отпътуване в 07.00ч. от София (храм-паметник „Александър Невски”). Пътуване с комфортен автобус по маршрут София-Дупница-Кюстендил-Гюешево-Крива паланка-Скопие-Охрид (425км). Пристигане и пeшеходна обиколка на стария град (включена в цената) с местен екскурзовод с продължителност около 2-3 часа. Разглеждат се (отвън): къщата на братя Робеви, Градската чаршия, църквата "Света София", служила като катедрален храм по времето на цар Самуил, Античният театър, църквата "Света Богородица Перивлепта", Самуиловата крепост, църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент, църквата "Свети Йоан Канео" и... Свободно време. Настаняване в хотел 2*.
Вечерта – включена в цената вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE. Нощувка.

ДЕН ІІ ДУРЪС (Албания)

Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за гр. Дуръс (180км) – разположен на брега на Адриатическо море, един от най-древните градове от античността в средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания, някогашната българска крепост Драч. Настаняване в хотел 2*/3*. Туристическа програма (включена в цената) с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): православната църква „Св. Павел и Св. Асти”, крепостта с венецианската кула, паметника на Муьо Улкинаки, амфитеатъра – най-големия на балканите, построен от римския император Траян, централния площад с кметството и джамията, „алеята на хилядата палми” и др. Свободно време. Вечеря. Нощувка

ДЕН ІІІ СВОБОДЕН ДЕН / целодневна екскурзия до КРУЯ и ТИРАНА

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка и/или по желание – в 10.00ч. - целодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време. Отпътуване за Тирана - най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пеша–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Връщане в хотела в Дуръс за вечеря. Нощувка

ДЕН ІV СВОБОДЕН ДЕН / полудневна екскурзия до БЕРАТ

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание – в 14.00ч. - полудневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) - отпътуване за Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Връщане в Дуръс.

ДЕН V ДУРЪС - СКОПИЕ - СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България. По пътя- посещение на гр. Скопие и свободно време в македонската столица с възможност за обяд на „старата скопска чаршия” или за разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София на автогара Сердика и площад "Александър Невски" късно вечерта.


Пакетни цени НВ
На човек в двойна и тройна стая 345лв
1 дете 0-11,99г. в стая с 2 възрастни 230лв
Единична стая 470лв

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 транспорт с комфортен, лицензиран автобус
 всички пътни, магистрални и гранични такси
 пешеходна обиколка на стария град на Охрид с местен екскурзовод
 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Охрид (Македония)
 1 вечеря с жива музика и напитки ALL INCLUSIVE в ресторанта на хотела в Охрид
 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Дуръс (Албания)
 туристическа програма в Дуръс (Албания)
 посещение на гр. Скопие (Македония)
 медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО
 водач от фирмата по време на цялото пътуване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 разходи от личен характер;
 Допълнителни екскурзии:
  • ТИРАНА и КРУЯ: цена на екскурзията: 30лв на човек при минимум 20 желаещи
  • БЕРАТ: цена на екскурзията: 30лв на човек при минимум 20 желаещи
 входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
 Вход за църквата “Св. София”, Охрид – 100 МКД / ≈ 3 лв./,
 Вход за църквата “Св. Богородица”, Охрид – 100 МКД / ≈ 3 лв./
 Вход за крепостната стена, Охрид – 30 МКД / ≈ 1 лв./
 Археологически музей, Охрид – 100 МКД / ≈ 3 лв./
 Амфитеатътър, Дуръс- 300 албански лека / ≈ 4,5 лв./
 Националният музей, Тирана - 200 албански лека / ≈ 3 лв./
 Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./
 Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
 Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
 Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
(цените са с информационен характер и ортанизаторът не носи отговорност ако те са различни в деня на посещение на туристичестия обект)

ДРУГИ:

 Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 100 лв
 Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
 Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
 НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
 Заплащане в брой или по банков път:
 авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
 доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
 В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.


“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 16 100 1315 0000534993/23.02.2016г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2016 г. до 10.04.2017 г. с лимит на отгворност 250 000 лв.