Лято 2017

СПА почивка в Пролом Баня, Сърбия. НА планина през лятото
Маршрут: София–Калотина–Пирот–Ниш - Пролом баня
8 дни / 7 нощувки

цена от: 650 лв.
SPA почивка НА ПЛАНИНА ПРЕЗ ЛЯТОТО в СЪРБИЯ - ПРОЛОМ БАНЯ
(автобусна програма 8 дни/7 нощувки)
01.07 – 08.07.2017


ПРОГРАМА

ДЕН - І
01.07.2017 /събота/
БЪЛГАРИЯ – ПРОЛОМ БАНЯ
Отпътуване в 07.00ч от София (от храм паметник „Александър Невски”). Пътуване с комфортен автобус по маршрут София–Калотина–Пирот–Ниш - Пролом баня (240 км) - балнеоложки курорт, известен с лековитата си минерална вода. Настаняване в хотелски комплекс RADAN - 3*. Обяд. Свободно време – ще имате възможност да се поглезите в СПА центъра на хотела – безплатно ползване на открит и закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Вечеря с жива музика. Нощувка

ДЕН - ІI
02.07.2017 /неделя/
„ДЯВОЛСКИ ГРАД”
Свободен SPA ден или по желание - екскурзия (срещу допълнително залащане) до природния феномен «Дяволски град» (на около 30 км. от хотела).
Под защита е на държавата като Паметник на природата от 1-ва категория и същевременно е единствен представител на Сърбия за избора на „7-те световни чудеса на природата“. Обиколката на местността Дяволският град е около 2 км. и трае около 1 ч. (препоръчваме удобни обувки).
Цена на допълнителната екскурзия: 15 лв. на човек с включена входна такса

ДЕН - ІII
03.07.2017 /понеделник/
Свободен SPA ден

ДЕН - ІV
04.07.2017 /вторник/
КУРШУМЛИЯ И ПЛОЧНИК
Свободен SPA ден или по желание - екскурзия (срещу допълнително залащане) до Куршумлия и Плочник.
Град Куршумлия е отдалечен на 22 км. от Пролом Баня. В него се намира завещанието на Стефан Неманя от 12 век - Църквите „Св. Никола“ и „Св. Богородица“. По време на екскурзията се посещават ранновизантийските базилики и се запознавате със знаменитостите на града.
Неолитното находище „Плочник“ е отдалечено на 28 км. от Пролом Баня. Селището е старо 7500 години и представлява богато находище от артефакти от времето на Неолита, когато на това място са били открити първите пещи в света за топене на медна руда. На това място може да се види реконструкция на селище от този период. Близо до това находище се намират и останки от Римските бани.
Цена на допълнителната екскурзия: 15 лв. на човек с включена входна такса за археологическия обект Плочник

ДЕН - V
05.07.2017 /сряда/
Свободен SPA ден

ДЕН - VІ
06.07.2017 /четвъртък/
Луковска баня
Свободен SPA ден или по желание - екскурзия (срещу допълнително залащане) до Луковска баня. Пристигане и пешеходна разходка из курорта, обяд и свободно време за ползване на открит басейн с минерална вода.
Луковска баня е отдалечена на 58 км. от Пролом Баня. Тя е банята с най-високо надморско равнище в Сърбия (681 мнр) и е известна с големия си брой извори с минерална вода с различен химически състав и температура.
-Цена на допълнителната екскурзия: 25 лв. на човек с включен обяд.

ДЕН - VIІ
07.07.2017 /петък/
Свободен SPA ден.
По желание - в 16.00 ч. - пешеходна разходка с местен водач (включена в цената) до църквата Лазарица (2,5 км. от хотела). Обновена е през 1890 година и тя е единствената дървена църква в Топличкия край. Според народното предание, в тази църква се е причестила една част от войската на цар Лазар в навечерието на Косовската битка. В църковния двор на църквата се намират 6 стъбла на сливови дръвчета с невероятно увита форма, които представляват специфичен раритет.

ДЕН - VIIІ
08.07.2017 /събота/
Пролом баня - България
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за България в 10.00 ч. По пътя – посещение на град Ниш и свободно време около 2-3 часа.
Пристигане в София вечерта.


Хотелски комплекс RADAN - 3* www.prolombanja.com

Настаняване на база FB (ПЪЛЕН ПАНСИОН) ПАКЕТНА ЦЕНА
На човек в двойна и тройна стая 650 лв.
1 дете до 8,99г. в стая с 2 възрастни 100 лв.
1 дете от 9 до 13,99г. в стая с 2 възрастни на допълнително легло 365 лв.
1 дете до 4,99г. в стая с 1 възрастeн 100 лв.
1 дете от 5 до 9,99г. в стая с 1 възрастeн 365 лв.
Доплащане за единична стая 190 лв.


І. ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:
 • транспорт с лицензиран, комфортен автобус;
 • 7 нощувки в хотел RADAN–3* в курорта Пролом баня, настаняване в стандартни стаи (ТВ, мини бар, Пролом вода във всички стаи, хавлии, халати, сешоари)
 • безплатно ползване на открит и закрит басейн с минерална вода, солена стая, парна баня, сауна, джакузи и тепидариум.
 • 7 закуски (шведска маса)
 • 7 обяда (със сервиране, сет меню, напитките се заплащат отделно)
 • 7 вечери (със сервиране, сет меню, напитките се заплащат отделно). Забележка: във висок сезон почти всяка вечер (без неделя) в ресторанта на хотела има жива музика
 • пешеходна разходка с местен водач до църквата Лазарица
 • посещение и свободно време в гр. Ниш;
 • медицинска застраховка с асистанс за периода на пътуването;
 • водач от агенцията по време на цялото пътуване.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Закуска: 07.30 ч. – 10.00 ч.
 • Обяд: 12.30 ч. – 15.00 ч.
 • Вечеря: 18.30 ч. – 20.00 ч.
 • Работно време - SPA център: 08.00 ч. – 21.00 ч.

ІІ. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • разходи от личен характер
 • напитки и допълнителна консумация по време на храненията извън сет менюто
 • масажи и други процедури и услуги, предлагани по ценоразпис в комплекса и хотела.
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Дяволски град: 15 лв. на човек при минимум 20 желаещи
Куршумлия и Плочник: 15 лв. на човек при минимум 20 желаещи
Луковска баня: 25 лв. на човек при минимум 20 желаещи


III. ДРУГИ:
 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
 • Всички деца ползват седалка в автобуса.
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв
 • Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО ;
 • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

Забележки:
 • Валутeн курс: 1 лев~58 сръбски динара.
 • ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари
 • Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

ІV. ОБЩИ УСЛОВИЯ:
 • Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!
 • Заплащане в брой или по банков път:
авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.

 • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие).
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 • „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 • „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 • Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

V. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Добре дошли в Пролом Баня - място на здравето, на богатата природа и гостоприемството. Медицински wellness услуги, активна почивка и прекрасна природа - всичко това може да намерите в Пролом Баня, обединено в една хармонична цялост.

За банята
Пролом Баня се намира в южната част на Сърбия, на гористите склонове на планината Радан (550-668м). Банята е позната преди всичко по своята природна Пролом вода, която принадлежи към рядката група води с високи балнеологически стойности: силно алкална (pH 8,8-9,2) и ниско минералност (сух остатък 148 мг/л). С желанието да Ви приближим този единствен природен подарък, имате възможност навсякъде в хотела да бъдете в контакт с Пролом водата, така че можете да я ползвате в стаите си, в лечебната част, басейните, във Wellness-а, в ресторанта...
Комплексът на хотела Радан е обединил пребиваването в удобните стаи, съвременните медицински и различните спортни дейности, забавление, екскурзии...
Независимо дали идвате на почивка или на лечение, на делови срещи или просто на приятна почивка след природата , своето пребиваване можете да запълните с Wellness процедури, отпускане в закрития или открития басейн, обяд в "Етно ресторанта", екскурзиите до "Джаволя варош", църквата Лазарица... Можете сами да решите как да изглежда идеалната ви почивка или да изберете някои от нашите пакети.
Комплексът на хотел Радан обеднява настаняване в удобни стаи, съвременни медицински и Wellness процедури, различни спортни дейности, забава, екскурзии...

Специални предимства: вътрешният басейн, фитнеса и спортните терени, гостите могат да използват напълно безплатно!

Настаняване
Хотел Радан разполага с 213 стаи в 3 обекта, от които два са свързани с топла връзка с медицинския и wellness центрове. Всички стаи са снабдени с Пролом вода, така че две от основните терапии: пиене на вода и къпане могат да стават още в хотелската ви стая.

Стаи:
удобни стаи с 2 класически легла или със спалня. Всички стаи са с баня, кабелна телевизия, с безжичен интернет, телефон, хавлии и сешоари.

Апартаменти:
състоят се от дневна стая с LCD телевизор, хладилник и мини кухня и спална стая с френско легло и баня. Апартаментите са с поглед към парка на Банята и имат два балкона.

Wellness
Wellness центърът на Пролом баня представлява модерен комплекс, в който по естествен начин се постига подобряване на общото здраве, на духа и на тялото. Всички благотворни свойства на водата, парата и топлината са в служба на Вашето добро прекарване, отпускане и освобождаване от ежедневния стрес.
В приятната атмосфера на Wellness центъра та са Ви на разположение:
Солената стая (Халотерапия) - се основава на дозирано прекарване в помещение направено от блокове каменна сол, която има лековит микроклимат подобен на естествените солени пещери. Въздухът е наситен с най-фини частици сол, с многобройни микроелементи, които положително влияят върху човешкия организъм. Също така тя се препоръчва не само на лица със здравословни проблеми, а и на здрави хора и спортисти за релаксиране.
Тепидариум – е помещение с пейки загрети от 37°C до 39°C, приблизително на температурата на човешкото тяло. Така се постига тялото да излъчва толкова топлина колкото и приема. Лежейки на тези пейки мускулите се отпускат, както и цялата нервна система.
Тепидариумът се препоръчва като подготовка за престой в парната баня.
Парната баня - или хамамът е процедура в горещо затворено помещение, което предизвиква изпотяване и освобождаване на телесните токсини. Правилното използване продължава от 10 до 20 минути, след което следва душ с хладка до студена вода, за да може тялото да се стимулира.
Сауна - в сауната се използва много висока температура, за да се отпуснат мускулите и да се предизвика силно изпотяване и изхвърляне на токсините. Прекарването в сауната стимулира естествените процеси на излекуване на организма и намаляване на болките в ставите и мускулите.
Джакузи басейн и вана - хидромасажът е най-полезния вид масаж, тъй като водата поема ролята на "масажист", комбинирайки топлина и налягане, с което водните струи третират определени части на тялото и са синхронизирани така, че да предоставят максимално действие и отпускане.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 17 100 1315 0000592950/17.02.2017 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа 2, тел.: 02/811 91 00, факс: 02/811 91 03, с валидност на действие от 11.04.2017 г. до 10.04.2018 г. с лимит на отгворност 250 000 лв.ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ:
пролом баня оферти |