Уикенд програми

„ГОЛУБАЧКО КОТЛЕ“ - ПРАЗНИЦИ НА РЕКА ДУНАВ В СЪРБИЯ
Маршрут: ЛЕПЕНСКИ ВИР - ДЖЕРДАП /ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА/ - ГОЛУБАЦ – *ВИМИНАЦИУМ
3 дни / 2 нощувки

цена от: 195 лв.
ГОЛУБАЧКО КОТЛЕ“ - ПРАЗНИЦИ НА РЕКА ДУНАВ В СЪРБИЯ

ЛЕПЕНСКИ ВИР - ДЖЕРДАП /ЖЕЛЕЗНИ ВРАТА/ - ГОЛУБАЦ – *ВИМИНАЦИУМ

27.07. - 29.07.2018 г.

Ден - 1 27.07.2018(петък)

В 06:30 ч. отпътуване от автогара Сердика/Трафикмаркет София по маршрут Враца – Монтана - Видин ГКПП Брегово - Голубац. Пътят покрай Дунав продължава през най-интересната, най-тясна и най-стръмна част на реката - местността на Джердап – Казаните. Тук величествената река е издълбала невероятен каньон. Фотопауза по пътя след преминаване покрай най-големият хидроенергиен възел Джердап 1. По пътя ще посетим и комплекса - музей Лепенски вир - уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. На 4 км. преди Голубац ще посетим и най-известната крепост в района „Голубачки град“. Крепостта Голубaц е построена през XIV век. Под стените й се намира място, посветено на полския герой Завиши Черния, загинал тук през 1428 г. в битка с турците. Срещу Голубац, откъм румънската страна на реката, се издига стената Бабаджан, увековочена в картините на Джордж Кръстич. Продължаваме към Голубац - селище в Сърбия, до което се намира едноименна крепост от римско време. Тази крепост е българско владение от времето на Крум най-рано през 803 г. и през Средновековието често преминава от български в сръбски ръце и обратно. През 554-555 г. от новата на мястото на близкото римско селище Cuppae, възниква град Колумбрия. Макар името Голубац да е сръбски еквивалент на българското име Гълъбец, а то своя страна точно да съответства на късноримското име Колумбрия. Тук е най-широката част на река Дунав, около 6 км., поради което в този район я наричат Голубачко езеро или „сръбско море”. Настаняване в хотел Голубачки град – 2*. Вечеря в хотела. Свободно време за почивка или посещение на концерта на стадиона от 21:00 ч. по повод празниците на река Дунав. Нощувка.

Ден - 2 28.07.2018(събота)

Закуска. Свободно време за участие и наблюдение на спортни състезания в Голубац - риболов на плувка, ветроходство, волейбол на пясък или по желание (срещу заплащане) - екскурзия до останките на древния римския град Виминациум с Мамут парк. Римският Виминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територията на римската провинция Мизия, за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. Градът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзолея на римския войнишки император Хостилиан, починал в разгара на епидемията. Градът е постоянен лагер за VII Клавдиев легион. Разрушен от аварите и по-късно възстановен от Юстиниан I в 535 г. пр. Хр. като погранично военно укрепление. На 270 метра източно от мавзолея на Вименациум е открит напълно запазен скелет на мамут под земята, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторическия период миоцен/, и обявен за един от най-старите в света. Местните археолози му дават галеното име Вика. Палеонтоложкия парк отваря врати през юни 2014 г. и е известен като "Мамут парк". Простира се на площ 1500 кв. м. Това е подземна пещера, в която се помещава Вика, разкопан през 2009 г., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180000 години и носят имената: Носко, Търбушко, Чомла и Ленка. Връщане за обяд в хотела. Свободно време за почивка и посещение на Етно Двор – изложение с продажба на домашни храни, напитки и ръкоделия, или Змеево Село – работилница за стари занаяти за малки и големи. От 17.00 ч. на стадиона в Голубац – традиционно съзтезание по готвене на рибена чорба „ГОЛУБАЧКО КОТЛЕ“, което се провежда за 11-ти пореден път. В него вземат участие 150-160 майстори по приготвяне на рибена чорба в котле на синджир. Връчват се награди 1, 2 и 3-то място от специално жури, след което всеки може да опита от вкусните чорби, приготвени на конкурса. Желаещите да участват в съзтезанието, трябва да бъдат заявени предварително. Вечерта - празника продължава с вечеря в хотела и концерт на открито на стадиона. Нощувка.

Ден - 3 29.07.2018(неделя)

Закуска. Свободно време за участие и наблюдение на спортни състезания в Голубац - ветроходство, волейбол на пясък, купа на Голубац за съзтезанието по хвърляне на глинени гълъби и др. В 12.00 ч. започват Голубачки рицарски игри – демонстрации на борби и школи по фехтовка, стрелби с лък и други. Отпътуване за България след 13.00 ч. по маршрут Голубац – Пожаревац – Парачин – Ниш – Пирот ГКПП Калотина. Пристигане в София късно вечерта.


ПАКЕТНИ ЦЕНИ На човек в лева
На човек в двойна стая 195 лв.
3-то легло в двойна стая за деца над 7 г. / 3-ти възрастен 195 лв.
Дете до 7 г. с двама възрастни в стая, без ползване на отделно легло 90 лв.
Доплащане за единично настаняване 65 лв.


ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ СА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Пътни и магистрални такси;
 • 2 нощувки с 2 закуски, 1 обяд и 2 вечери в хотел Голубачки град – 2* www.hotelgolubacki.co.rs;
 • Посещение тържествата по повод празника на река Дунав и Голубачко котле;
 • Посещение на крепостта Голубац и на комплекса-музей Лепенски вир (входни такси се заплащат отделно);
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 евро;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Екскурзия до Виминациум с Мамут парк: 20 лв. при минимум 20 човека /входните такси се заплащат отделно/;
 • Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви (общо около 800 динара), посещавани по желание и градски транспорт.


ДРУГИ:

 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лв. на човек
 • Всички деца ползват седалка в автобуса
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв.
 • Туристите се застраховат в „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ” АД, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 71 г. – 3 лв.


ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 • Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи!
 • Заплащане в брой или по банков път:
 • авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
 • доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.
 • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие).
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 • „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
 • „ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
 • Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

V. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:
Валутeн курс: 1 лев ~ 58 сръбски динара.
Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.


VI. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:
Хотел Голубачки град - 2* www.hotelgolubacki.co.rs се намира в Голубац, разположен на 20 метра от десния бряг на река Дунав, на входа на Железни врата. Пред него се простира дълъг 2 км. кей, който предлага изглед към езерото Голубачка, широко 6 км. В близост се намира и крепостта Голубац от четиринадесети век, чиито останки са сред най-живописните паметници на нашето минало. Мястото е удобна отправна точка за посещение на много интересни археологически обекти в района. Река Дунав е богата на много сладководни риби и запалените риболовци могат да си опитат късмета. Голубачки град разполага с 50 стаи, 2 ресторанта, заседателна зала, ТВ салон. Панорамната гледка от ресторанта е една от- най-красивите на река Дунав. Богатото меню и любезен персонал ще направят престоя на гостите приятен в този хотел.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 18 100 1315 0000658488 / 06.03.2018 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа № 2, тел. 02 8119100 факс: 02 8119103, с валидност на действие от 11.04.2018 г. до 10.04.2019 г. с лимит на обезщетение 175 000 лв.