Уикенд програми

БИРФЕСТ в БЕЛГРАД + круиз по река ДУНАВ в СЪРБИЯ
Маршрут: Белград – круиз по река Дунав – Кладово – Железни врата – Лепенски вир – Феликс Ромулиана – Зайчар – винална Малча
4 дни / 3 нощувки

цена от: 435 лв.
БИРФЕСТ в БЕЛГРАД + круиз по река ДУНАВ в СЪРБИЯ

16.08. - 19.08.2018 г.

Ден 1 - 16.08.2018(четвъртък) СОФИЯ - БЕЛГРАД - БИРФЕСТ

Отпътуване от паркинга пред национален стадион „В. Левски” в 06.30 ч. по маршрут София – Калотина – Белград (380 км.). Пристигане в Белград и туристическа програма с автобус и пеша. Градът е живописно разположен на сливането на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, площад Теразие, търговския център с площада на Републиката, Студентски площад. Разходката продължава из живописния парк Топчидерско бърдо, Крепостта Калемегдан – според исторически данни Калемегдан е част от крепостен град, датиращ от средните векове. По времето, когато градът е част от Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. Крепостта се намира в едноименния парк Калемегдан. Това е най-големият парк в Белград и е сред основните забележителности на сръбската столица. От крепостната стена се открива прекрасна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав. Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храма „Св. Сава“ – най-големия православен храм на Балканския полуостров. Настаняване в хотел „Centar Balashevic“ - 3*. Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest - най-големият фестивал на бирата в Югоизточна Европа. В рамките на пет дни над 500 хиляди души посещават фестивала. Големият брой на посетителите се дължи предимно на основните му принципи: безплатен вход и богата музикална програма при която 8-10 групи свирят всяка вечер, както и присъствието на широка гама от чуждестранни и местни марки бира. Нощувка.

Ден 2 - 17.08.2018(петък) ЦЕЛОДНЕВЕН КРУИЗ ПО РЕКА ДУНАВ: Белград - Смедерево - Рам - Велико градище - Голубац - Джердап - Долни Милановац - Текия (240 км.),
продължителност 9 часа и половина.

През този ден ще имате възможност да се насладите на Круиз по реката и да видите най-значимите крепости и места, свързани с нея. Посрещане на пасажерите в 07.30 ч. за качване на борда на кораба „Аквастар Максим“ на пристанището близо до Бранков мост. Отплаване в 08.00 ч. Лека закуска на борда на кораба. Ще плаваме покрай величествената Белградска крепост Калемегдан, при вливането на реките Дунав и Сава. Продължаваме към Смедеревската крепост - една от стражевите крепости по реката, и покрай мястото на вливането на река Велика Морава в Дунав. Преди да достигнем до средновековната крепост при Рам ще плаваме през най-широката част на Дунав в Сърбия. Крепостта Рам е основана в края на 15 век и се е славила като едно от най-сигурните места в окупираната по онова време Сърбия. Обяд на кораба. Круиза продължава през Сребърно езеро и Велико Градище, покрай градчето Голубац и достига до една от най-атрактивните сръбски крепости, чийто крепостни стени са потопени във водата - Голубачки град. След крепостта кораба навлиза в Национален парк Джердап, известен с най-тясната част на Дунав и с Хидроцентралата „Железни врата“. Ще плаваме през тази най-тясна и най-дълбока в Европа клисура, където ще се насладите на живописни гледки на селища от древни времена. След преминаване покрай град Долни Милановац ще имате възможност да видите прочутата Табула Траяна, свързана с управлението на император Траян и корабоплаването по Дунав от римско време. Пристигане в пристанището на Текия и кратък трансфер с автобус до Кладово. Настаняване в хотел „Аквастар“ - 4*. Свободно време за ползване на СПА центъра и басейна на хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - 18.08.2018(събота) КЛАДОВО - ДЖЕРДАП

Закуска. Свободно време за почивка в хотела и СПА центъра или за плаж на Дунав. *По желание срещу допълнително заплащане екскурзия до Хидроцентралата Джердап и Траянов мост с влизане в „Железни врата“. След закуска отпътуване с автобус към хидроцентралата. По пътя посещение на Археологическия музей в Кладово, където са запазени различни образци от цивилизационните процеси по река Дунав. Следваща спирка е средновековната крепост Диана, от която са запазени само руини, преди да се спуснем към Хидроцентралата „Железни врата“. Построено през 1974 година, тово огромно съоръжение е собственост на сръбската и румънската държави. При преграждането на реката, с което се е улеснило и обезопасило преминаването на кораби през опасния дял на Дунав, нивото на реката се е повдигнало от 12 до 16 метра. Обиколка на централата с местен водач. Последната ни спирка са останките от Траяновия мост, първия мост на река Дунав, построен от император Траян началото на 2-ри век сл. Хр. По него римските легиони са проникнали в Дакия и са завладяли местните племена. Екскурзията ще завърши в Кладово, където ни очаква дегустация на 3 вида местни вина и мезета. Свободно време за почивка в хотела или спортен риболов на Дунав (изисква се предварително разрешително, което се заплаща). Късния следобед *по желание /срещу заплащане/ посещение на музея „Лепенски вир“. Комплекс - уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - 19.08.2018(неделя) ЗАЙЧАР - ФЕЛИКС РОМУЛИАНА - ВИНАРНА „МАЛЧА“

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя спирка за посещение на късноримски археологически комплекс, в който се намират останките от античния дворец “Феликс Ромулиана” /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Кай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Спирка в град Зайчар за разглеждане на местния музей и свободно време за обяд. По пътя към България спирка за посещение на винарна Малча с презентация и дегустация на вина. Ще имате възможността да дегустирате различни видове вина приготвени по различни начини, използвани през вековете, ще усетите различни винени епохи. Пробвайки вино от всяка епоха, ще почувствате разликата в зависимост от начина на приготвяне и отлежаване на виното. С дегустацията на виното можете да опитате и няколко вида сирена. Избата представлява комплекс от няколко различни къщи, построени в различен стил, една от която е била собственост на сръбския владетел от рода Неманичи. Разглеждане на етнографска експозиция. Винарната произвежда и съхранява виното в глинени съдове, както се е правело в античността в Римската империя. Това е и единственото място на балканския полуостров, където се произвежда вино по грузинска технология в оригинални грузински делви. Ще имате възможност да си закупите вино и сувенири от магазина към винарната. Пристигане в София вечерта.

Цена на човек, за пакет, в лева Цени по ранни записвания до дата 30.06.2018
Редовни цени от дата 01.07.2018
На човек в двойна или тройна стая 435,00 лв
475,00 лв
Дете 0-6,99 г. с двама възрастни в двойна стая* 110,00 лв
110,00 лв
Дете 7-11,99 г. с двама възрастни в двойна стая 295,00 лв
315,00 лв
Единично настаняване 670,00 лв
720,00 лв
 • Забележка: дете до 7 год. не ползва самостоятелно легло в хотела в Белград, в хотела в Кладово е на допълнително легло.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Панорамна обиколка на Белград;
 • 1 нощувка в хотел Centar Balashevic - 3* в Белград www.centarbalasevic.rs;
 • 1 посещениe на Белградският Бирфест с фиксирани часове на трансфери;
 • Целодневен круиз по река Дунав с включени лека закуска и обяд на борда /без напитки/;
 • 2 нощувки със закуски и 2 вечери на блок маса в хотел „Аквастар“ - 4* www.hotelkladovo.rs/eng/index.html;
 • Безплатно ползване на СПА центъра на хотел Аквастар (вътрешен и външен басейн, сауна, джакузи, фитнес, масажни столове), парната баня и ръчните масажи се заплащат на място.
 • Посещение на „Феликс Ромулиана“ и град Зайчар /без включени входни такси/;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро;
 • Пътни, магистрални такси;
 • Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Екскурзия до Железни врата и Траянов мост с включена дегустация: 15 евро възрастен и 10 евро дете до 12 г.;
 • Посещение на комплекс „Лепенски вир“- 20 лева на човек /входна такса от 350 динара се заплаща отделно/;
 • Обиколка, презентация и дегустация на 4 вида вина във винарна „Малча“ – 5 евро на човек;
 • Входни такси на Феликс Ромулиана и музея в Зайчар – 400 динара;
 • Входни такси на обектите и разходи от личен характер;
 • Допълнителните екскурзии по желание се провеждат при минимален брой от 20 записани туристи и се заплащат на място.

В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари:
1 евро = 114 динара
1 лев = 58 динара

ДРУГИ:

 • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лв. на човек
 • Всички деца ползват седалка в автобуса
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв.
 • Туристите се застраховат в „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ” АД, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 71 г. – 4 лв.

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 • Програмата се провежда при минимум 35 записани туристи!
 • Заплащане в брой или по банков път:
 • авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
 • доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.
 • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие).
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.
 • „ИМТУР” ЕООД не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
 • „ИМТУР” ЕООД предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ НА ТЕЛ. 02/4881999.
„ИМТУР” ЕООД си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
Пакетните цени са окончателни и „ИМТУР” ЕООД не предвижда промени на цените по тази програма.

V. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс:
Валутeн курс: 1 лев ~ 58 сръбски динара.
Часово време: София – 12 ч. Белград – 11 ч.

VI. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:
HOTEL “Centar Balasevic” - 3* (Белград)
Разположен в тих район на Белград, близо до гората Миляковачка шума и изложбените площи на Белградския панаир, Centar Balasevic предоставя стаи, оборудвани с климатик, плоскоекранен телевизор и работно бюро.
Хотел Centar Balasevic има 2 ресторанта, футболно игрище, тенискорт и мини СПА център със сауна и хидромасажна вана.
Ресторантът на Centar Balasevic сервира национални ястия в уютна обстановка. Гостите могат да се насладят на лятната градина през горещите месеци.
Децата могат да се забавляват на детска площадка „Катеричка” с пясъчници, люлки и къщички с пързалки.

HOTEL “AQUASTAR DANUBE” - 4* (Кладово)
Хотелът е разположен върху площ от 56 000 кв. м., на брега на река Дунав, в близост до плажа в град Кладово и наистина е звездата на Дунав. Приятно обзаведените 53 стаи, 3 студиа и 3 лукс апартамента предлагат на гостите удобство и уют. Всяка стая разполага с телевизор, минибар, кът за сядане и спалня или 2 отделни легла. В добре подържана градина е разположен и външния басейн на хотела. Отделно към него функционира и СПА център с вътрешен басейн, сауна, джакузи, парна баня, фитнес и масажна стая. Гостите на хотела могат да се разходят по добре оформена пешеходна зона покрай реката или да релаксират в СПА центъра или на плажа до хотела. Хотела разполага с приятен ресторант, в който се сервират различни специалитети на местната кухня, както и с кафе. Възможности за разходка и равлечение предлага и гр. Кладово с добре оформена пешеходна зона с множество кафенета и заведения за хранене.

“ИМТУР” ЕООД е сключил застрахователен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ с полица № 18 100 1315 0000658488 / 06.03.2018 г. на Застрахователна компания ЗАД “АРМЕЕЦ”, адрес за контакти със застрахователя: гр. София 1000, ул. Стефан Караджа № 2, тел. 02 8119100 факс: 02 8119103, с валидност на действие от 11.04.2018 г. до 10.04.2019 г. с лимит на обезщетение 175 000 лв.