Екзотика

ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ И ХОНГ КОНГ
Маршрут: Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао
14 дни / 11 нощувки

цена от: 2185 €
КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

10.10 – 22.10.2017г

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.

ПРОГРАМА

1 ден /10.10.2017/ СОФИЯ
Полет от София с АК”Qatar Airways” в 20.15ч. Кацане в Доха в 00.55ч.

2 ден 11.10.2017/ ХОНК КОНГ / Вечеря
Полет от Доха в 03.20 и кацане в удивителния Хонг Конг, разположен на повече от 200 острова, в 16.05ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел “Hong Kong Regal Riverside” 4* или подобен. Свободно време за разходка на намиращия се наблизо „Ladies market”, след което вечеря и нощувка.

3 ден 12.10.2017/ ХОНК КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска.
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма е с местен екскурзовод и включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Обратен ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

4 ден 13.10.2017/ ХОНК КОНГ - ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска, напускане на хотела.
Панорамна обиколка на Хонк Конг, започваща с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар.Следва разглеждане на храма „ Wong Tai Sin”, парка „Kowloon и известния „Ladies Market”. След обиколката трансфер до международното летище в Хонк Конг за полет до Шанхай. Пристигане и посрещане от фирмата-партньор в Шанхай. Настаняване и вечеря в хотел “Zhongxiang hotel Shanghai” 4* или подобен.

5 ден 14.10.2017/ ШАНХАЙ / Закуска
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - с многото живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни и растения, като всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символът на Шанхай. Известната кула е открита през 1994 г. и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава “насип на първа линия”. Това е също и най-популярното място, откъдето може да се насладите на вечерната гледка към града.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро /78 лева). Нощувка.

6 ден 15.10.2017/ ШАНХАЙ-ЖУЖИЯОЖИЯО / Закуска и вечеря
Закуска.
Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града, който наричат също Венеция на изтока заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Допълнителна екскурзия в Шанхай: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро /59 лева).

7 ден 16.10.2017/ ШАНХАЙ – ЛОЯН – ШАО ЛИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Пристигане в Лоян и отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Настаняване в хотел Peony Hotel 3+* или подобен. Вечеря и нощувка.

8 ден 17.10.2017/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.
Посещение на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата в Сиян и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Skytel Xi’an 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

9 ден 18.10.2017/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.
Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия, изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град.
Вечеря и нощувка.

10 ден 19.10.2017/ СИЯН - ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин, вечеря и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Нощувка.

11 ден 20.10.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Вечеря и нощувка.

12 ден 21.10.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска и освобождаване на хотела.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Вечеря
Трансфер до международното летище в Пекин.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. (40 евро /78 лева).

13 ден 22.10.2017/ ПЕКИН - ДОХА
Полет за Доха в 01:50 ч. с АК „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 05:45 ч., след което полет за София в 14:15 ч. Кацане в София 19:15 ч.

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
10.10.2017 2185 евро/4273лв 2500 евро/4890лв 2175 евро/4254лв

Цената включва:

• самолетен билет с АК” Qatar Airways” София - Доха - Хонг Конг; Пекин – Доха – София с летищни такси
• самолетен билет Шанхай - Хонг Конг
• 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel Или подобен ), 3 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ), 2 н. в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 1 н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) , 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен )
• 10 вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира
• Трансфер Шанхай – Лоян с влак стрела
• Трансфер Лоян – Сиян с влак стрела
• Трансфер Сиян – Пекин с влак стрела
• Климатизиран транспорт
• Входни такси за музеите и обектите по програмата
• Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
• Всички трансфери, упоменати в програмата
• Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
• Водач който ще придружава групата през цялото време

Цената не включва:

• бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
• билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минимум 10 записани туристи).
• разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 30 евро/59 лв на човек (при минимум 10 записани туристи).
• посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минимум 10 записани туристи).
• лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
• такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 150 лв.в зависимост от курса на долара).
• По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

Полетно разписание:
10.10 QR 226 София 20:15 – Доха 00:55
11.10 QR 020 Доха 03:20 – Хонк Конг 16:05
22.10 QR 895 Пекин 01:50 – Доха 05:45
22.10 QR 225 Доха 14:15 – София 19:15

Допълнителна информация:
• цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,85 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
• Офертата важи при минимум 15 туристи.

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
o международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
o такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 1800 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:
• До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
• От 59 работни дни до 40 дни – 1800 лв
• От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!